Presidentskandidaat Barcelona: Xavi zal zeker een plek vinden voor Koeman

Presidentskandidaat Barcelona: "Xavi zal zeker een plek vinden voor Koeman"

20-08-2020 09:19
94

Als Xavi volgend seizoen hoofdtrainer van FC Barcelona wordt, zal hij 'zeker een plek vinden' voor het talent van Ronald Koeman. Dat zegt Victor Font, presidentskandidaat voor de komende verkiezingen in maart.

Font wil Xavi naar voren schuiven als trainer van Barcelona als hij Josep Maria Bartomeu opvolgt als president. Dat is geen brevet van onvermogen voor Koeman, benadrukt de kandidaat-bestuurder. "Ik heb ook de koppen gelezen waarin ik geciteerd wordt dat zelfs als we de treble winnen, Ronald Koeman niet mijn coach wordt als ik de verkiezingen win. Dat moet in de goede context geplaatst worden", legt Font uit tegen Sport.

"Wij geloven dat het project voor de komende tien jaar niet rond één man gebouwd kan worden. De Barça-coach is natuurlijk erg belangrijk, maar hij is slechts één stukje van een complexe puzzel. We moeten een project uitrollen dat van de coach tot de jongste jeugdpspeler loopt."

In dat project is mogelijk ook plaats voor Koeman. "Hopelijk kunnen Koeman en Barcelona de treble winnen. Xavi, die mijn project leidt, zal zeker een plek vinden voor Koeman's talent."

Toch blijft Font kritisch over de organisatorische beslissingen van Barcelona. "De verandering van de coach lost niet de sportieve, institutionele en economische crisis van Barcelona op", stelt hij. "Het is een paniekzet van Bartomeu en zijn bestuur. Het is essentieel om met een schone lei te beginnen."