Dessers wijst naar 'Ajax van België': 'In Nederland beseffen ze dat nu ook'

Dessers wijst naar 'Ajax van België': 'In Nederland beseffen ze dat nu ook'

20-08-2020 11:59 Laatste update: 12:00
95

Cyriel Dessers is een voorstander van een BeNeLiga. Met zijn nieuwe werkgever KRC Genk zou hij graag tegen clubs als Ajax en PSV spelen.

Dessers vindt een supercompetitie met de beste clubs uit Nederland en België een goed idee. "Ik heb het gevoel dat ze altijd wat minachtend doen tegen elkaar", zegt hij tegen Eleven Sports. "De Belgen over de Nederlanders en andersom. Ik vind dat wel interessant, zeker nu de BeNeLiga ter sprake komt."

"Ik denk dat het heel mooie wedstrijden zouden zijn, als ik met Genk tegen Ajax of PSV zou spelen", dagdroomt Dessers. "Maar ik weet niet hoe realistisch het is. Ik denk dat het een goed idee zou zijn om met een beker te beginnen, als test. Dat is al haalbaarder."

Eén van de clubs die het de Eredivisie-top moeilijk zou kunnen maken, is Club Brugge, aldus Dessers. "In Nederland vinden ze Ajax het hoogste, maar ik denk dat ze het afgelopen jaar ook hebben beseft dat Club Brugge heel goed bezig is en dat ze aan het evolueren naar zijn naar het Ajax in België."