'Ik zou mezelf hebben aangeboden, maar ik ben niet beschikbaar voor Oranje'

'Ik zou mezelf hebben aangeboden, maar ik ben niet beschikbaar voor Oranje'

20-08-2020 12:25
46

Arsène Wenger wordt niét de opvolger van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat herhaalt de Fransman (70) in gesprek met The Mirror.

FOX Sports-presentator Jan-Joost van Gangelen meldde maandagavond uit het niets dat Wenger zich heeft aangeboden bij de KNVB. Onzin, reageerde de 'zwaar ontstemde' Fransman een dag later. "Ik zou mezelf hebben aangeboden, maar ik ben niet beschikbaar", herhaalt Wenger donderdag in Engeland. "Ik werk keihard voor de FIFA en heb met niemand gesproken. Ik weet niet waar dat vandaan komt."

Wie de opvolger wordt van Koeman, is nog onduidelijk. Wenger denkt dat de vertrokken bondscoach zijn borst kan natmaken bij FC Barcelona. "Ik geloof dat er meer werk te doen is dan alleen het vervangen van de trainer. Het lijkt erop dat een exceptionele generatie op zijn einde loopt. Dat vraagt om heel duidelijke beslissingen", zegt hij. "In dat opzicht is Barça de laatste jaren tekortgeschoten. Ze hebben veel fouten gemaakt, veel geld uitgegeven, maar niet veel spelers zijn geslaagd."