FC Barcelona maakt komst van twee Koeman-assistenten officieel

FC Barcelona maakt komst van twee Koeman-assistenten officieel

21-08-2020 10:35 Laatste update: 10:42
84

Alfred Schreuder en Henrik Larsson gaan aan de slag in Camp Nou. FC Barcelona heeft de komst van de assistent-trainers, die gaan samenwerken met Ronald Koeman, officieel gemaakt.

Schreuder bereikte deze week een mondeling akkoord met Barcelona en na de aanstelling van Koeman stond niets een samenwerking nog in de weg. Hij en Larsson ondertekenen net als de hoofdtrainer een tweejarig contract.

Schreuder wordt de eerste assistent in Camp Nou. Larsson de tweede. Vanzelfsprekend zal Koeman vaak op het trainingsveld staan, maar hij ziet zichzelf als manager van het eerste elftal. Schreuder gaat de trainingen leiden.

De oud-voetballer uit Barneveld nam afgelopen seizoen ontslag bij Hoffenheim en was eerder werkzaam bij onder meer Vitesse, FC Twente en Ajax. Hij werkte nooit eerder samen met Koeman.

"Schreuder heeft in zijn periode bij Ajax (als assistent van Erik ten Hag, red.) veel invloed gehad en spelers zijn altijd zeer positief over hem", liet Koeman al weten. "Daarnaast is hij assistent geweest van Julian Nagelsmann, de coming-man in de trainerswereld, en heeft hij veel ideeën."

Larsson was als twee jaar actief voor FC Barcelona. Tussen 2004 en 2006 stond hij onder contract in Catalonië. Vorig jaar was Larsson nog trainer van het Zweedse Helsingborgs IF.