'Uur van de waarheid nadert: Messi heeft drie redenen voor vertrekwens Barca'

'Uur van de waarheid nadert: Messi heeft drie redenen voor vertrekwens Barca'

21-08-2020 07:34
62

Het uur van de waarheid nadert voor Lionel Messi, Ronald Koeman en FC Barcelona. De Argentijnse vedette (33) vertelde donderdag in een gesprek met de nieuwe trainer dat hij twijfelt over zijn toekomst in Camp Nou. Hij heeft daar volgens MARCA drie redenen voor.

Messi kijkt volgens Spaanse media 'meer naar buiten dan naar binnen' en zou Barça na twintig jaar kunnen verlaten. Het echte verhaal is dat het definitieve besluit nog niet is genomen. Dat Messi twijfelt, heeft een groot aantal redenen, meldt MARCA.

De vernedering tegen Bayern München (2-8) past voor zwaar teleurgestelde Messi in het straatje van de dramatische Champions League-eliminaties tegen AS Roma en Liverpool. Bovendien gelooft hij niet meer in 'het project-Barça': Messi wil niet nog meer verliezen in Camp Nou, heeft het gehad met de zwalkende clubleiding en ziet dat de harde kern van de kleedkamer deze zomer uiteen dreigt te vallen.

Aan de andere kant heeft Messi niet alleen oog voor het sportieve aspect, klinkt het. Barcelona na twintig jaar verlaten zal niet eenvoudig zijn. Messi woont fantastisch in het naburige Castelldefels, omringd door familie en vrienden. Een verhuizing zal vrouw Antonella Roccuzzo en zonen Thiago, Mateo en Ciro rauw op hun dak vallen.

Messi vindt bovendien de timing van een mogelijk vertrek niet ideaal. Hij heeft er altijd van gedroomd met pensioen te gaan in Barcelona. Hooguit zou hij nog een paar jaar in Argentinië spelen, bij zijn jeugdliefde Newell's Old Boys. Zonder publiek, achter gesloten deuren en na de ultieme vernedering tegern Bayern: het is niet het afscheid dat Messi voor ogen heeft.

Messi heeft een clausule in zijn contract die ervoor zorgt dat hij na ieder seizoen kan vertrekken uit Barcelona. Omdat hij die optie in mei niet gebruikte, ligt hij nu tot medio 2021 vast in Camp Nou. Messi kan een jaar afwachten en vanaf januari spreken met welke club dan ook. Zijn ontsnappingsclausule bedraagt 700 miljoen euro.