Red Bull Salzburg volgt PSV: 'Schmidt is één van de meest interessante trainers'

Red Bull Salzburg volgt PSV: 'Schmidt is één van de meest interessante trainers'

21-08-2020 08:15 Laatste update: 08:29
73

De verrichtingen van PSV worden dit seizoen op de voet gevolgd bij Red Bull Salzburg. Jesse Marsch, de veelgeprezen trainer van de Oostenrijkse voetbalmachine, is benieuwd naar het werk van Roger Schmidt in Eindhoven.

Schmidt komt uit de Red Bull-kweekvijver en bij PSV probeert hij in de voorbereiding zijn Vollgas-Fussball te implementeren. "Ik vind het heel interessant om te zien hoe het gaat uitpakken met Roger Schmidt bij PSV", reageert Marsch in een interview met De Telegraaf.

"Het Nederlandse voetbal heeft altijd een sterke eigen identiteit gehad en ik ben benieuwd hoe strikt Roger zijn eigen ideeën gaat doorvoeren bij PSV of misschien toch een beetje gaat aanpassen aan de Nederlandse stijl."

Ook technisch directeur Christoph Freund volgt PSV en Schmidt met bijzondere interesse. De twee kennen elkaar persoonlijk. "Behalve een goede trainer is hij ook een grote persoonlijkheid, een van de meest interessante trainers op dit moment."

"Hij staat voor snel omschakelvoetbal en agressieve pressing. Ik ben heel benieuwd hoe hij het in Eindhoven gaat doen. Het Nederlandse voetbal heeft van zichzelf andere uitgangspunten en ik denk dat deze mix heel mooi kan zijn", besluit Freund.