'Geloof het of niet: Davids doet het zónder contract en zónder vergoeding'

'Geloof het of niet: Davids doet het zónder contract en zónder vergoeding'

21-08-2020 09:55
154

Het moge duidelijk zijn: Edgar Davids is geen assistent-trainer geworden van Telstar voor het geld. Volgens hoofdtrainer Andries Jonker krijgt de oud-international zelfs geen cent voor zijn werkzaamheden in Velsen-Zuid.

Davids sluit twee tot drie dagen per week aan als assistent om zichzelf te ontwikkelen in het trainersvak. "Geloof het of niet: Edgar doet het zónder contract, zónder verplichting maar bovenal zónder vergoeding. Het is heel zuiver", zegt Jonker in De Telegraaf over de komst van de 47-jarige wereldster. "Hij heeft genoeg verdiend in zijn carrière. Maar soms helpt het als je allebei uit dezelfde buurt komt, in ons geval Amsterdam-Noord. We voelen elkaar aan."

Telstar heeft weinig geld voor handen, maar dat deert Davids niet. Voor de oefenwedstrijd tegen FC Emmen nam hij zijn eigen bammetjes maar mee. "Vanwege de bezuinigingen moest iedereen zijn eigen eten en drinken meenemen, dus ook Edgar. Ik heb hem daar niet over horen klagen. Zoals je vroeger met je broodje naar school ging, zo ging Edgar heen en weer naar Emmen", aldus Jonker.

Davids liep eerder stage bij Telstar en is serieus bezig met het trainersvak. Hij liet eerder deze week weten geïnteresseerd te zijn in een rol bij de KNVB na het vertrek van Ronald Koeman. "Ja, het Nederlands elftal is zeker iets voor mij. Zeer zeker. Zou kunnen. Maar het zijn nu grote schoenen om te vullen, hè", aldus Davids in De Telegraaf.