Martínez 'vermoord' in eerste Ajax-weken: 'Ik wilde naar huis om te huilen'

Martínez 'vermoord' in eerste Ajax-weken: 'Ik wilde naar huis om te huilen'

21-08-2020 12:12 Laatste update: 12:26
78

Voor de buitenstaander paste Lisandro Martínez zich afgelopen seizoen moeiteloos aan bij Ajax, maar de 22-jarige Argentijn was aanvankelijk doodongelukkig in Nederland. Dat onthult hij in een interview met La Nación.

Ajax betaalde zeven miljoen euro voor Martínez, die overkwam van Defensa y Justicia. "Ik kwam vol zelfvertrouwen binnen en was klaar om te vechten voor een basisplaats. Godzijdank is het gelukt", zegt de Argentijn, tot 41 wedstrijden kwam in zijn debuutseizoen. "Ze noemen me een slager. Ik speel inderdaad hard, maar maak weinig overtredingen."

Makkelijk had Martínez het in eerste instantie niet in Amsterdam. "De eerste drie weken waren vreselijk", erkent hij. "Het was totaal anders, een schok. In het begin wilde ik naar huis om te huilen. Ik voelde me zó slecht. Ik ben een speler die graag de bal heeft, maar bij Ajax raken ze de bal allemaal één of twee keer. Ze vermoordden me, echt. Het was bizar hoe laat ik elke keer was."

Martínez haakte echter aan en kreeg een basisplaats in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Ajax-trainer Erik ten Hag haalde hem vervolgens niet meer uit de basis. "Na de voorbereiding begon ik me al beter te voelen, maar die basisplek heeft geholpen."