Slechte Champions League-generale: AZ speelt oefenwedstrijd gelijk tegen Telstar

Slechte Champions League-generale: AZ speelt oefenwedstrijd gelijk tegen Telstar

21-08-2020 20:04
154

In de aanloop naar het cruciale duel in de voorronde van de Champions League met Viktoria Plzen heeft AZ weer geen vertrouwen op kunnen doen. De Alkmaarders bleven in eigen huis steken op een 1-1 gelijkspel tegen Telstar.

AZ kwam in de vriendschappelijke duels die het tot dusver speelde maar moeizaam tot scoren en ook tegen de Witte Leeuwen ging het niet vanzelf. Zonder Calvin Stengs en Fredrik Midtsjo, die respectievelijk wegens een spierblessure en ziekte verstek moesten laten gaan, speelden de Alkmaarders stroperig en daar profiteerde Telstar van.

Voor de rust kopte Benaissa Benamar de bal voorbij AZ-keeper Marco Bizot, waardoor de Noord-Hollanders in de tweede helft een blamage moesten zien te voorkomen. Dat lukte deels: Teun Koopmeiners benutte nog wel een strafschop na een overtreding op Oussama Assaidi, maar verder dan 1-1 kwam AZ niet meer.

Dat betekent dat de ploeg van trainer Arne Slot met weinig vertrouwen toewerkt naar de belangrijke wedstrijd in de voorronde van de Champions League. Woensdagavond neemt AZ het in eigen huis op tegen Viktoria Plzen.