Van der Sar wil niet verkopen: 'Betekent dat Ajax een gat in de begroting heeft'

Van der Sar wil niet verkopen: 'Betekent dat Ajax een gat in de begroting heeft'

21-08-2020 20:21
75

Edwin van der Sar benadrukt dat Ajax geen spelers hoeft te verkopen. De algemeen directeur van de Amsterdammers stelt dat er dan wel een gat in de begroting ontstaat, maar dat sportief succes boven financieel succes staat.

Van der Sar heeft de samenstelling van de spelersgroep besproken met trainer Erik ten Hag en directeur voetbalzaken Marc Overmars. "Zij zijn enthousiast over deze selectie: er is concurrentie, met ook jonge jongens die gretig zijn en willen aanhaken", zegt hij in een groot interview met Voetbal International. "Deze week (het trainingskamp, red.) is om uit te vogelen welke systemen je kan spelen en of er nog spelers zijn die op andere posities uit de voeten kunnen."

Nieuwe spelers hoeven de fans van Ajax voorlopig niet te verwachten. "Het zou onzinnig zijn voor Marc Overmars om nu een nieuwe eerste keeper te halen, een nieuwe nummer tien of een nieuwe linksback voor twaalf miljoen euro, omdat Andre, Donny en Nico er nog gewoon zijn", maakt de algemeen directeur duidelijk.

Het verkopen van spelers is niet per se nodig. Toch zou het financieel gezien niet slecht uitkomen als Ajax een sterkhouder van de hand doet. "Als we geen spelers meer verkopen betekent dat wel dat we een gat in de begroting hebben, want we gaan er altijd van uit dat we een bepaald aantal spelers van de hand doen. Dat kan dit jaar nog steeds gebeuren, maar van mij hoeft het niet perse. Ik verkies sportief succes te allen tijden boven financieel succes."