Wisselvallig PSV weet niet te winnen in Tilburg na slippertje van Obispo

21-08-2020 20:38
83

PSV en Willem II hebben in een vriendschappelijk duel gelijk gespeeld. De Eindhovenaren namen in de eerste helft de leiding, maar na rust kwamen de buren uit Tilburg na een fout van Armando Obispo weer langszij: 1-1.

Willem II had in de openingsfase het betere van het spel, maar het was PSV dat voor het eerst toesloeg. Cody Gakpo werd over links weggestuurd en hij bediende Donyell Malen, die de bal van dichtbij eenvoudig binnenprikte. Die goal werkte motiverend voor de Eindhovenaren. Voor rust waren er nog een aantal mogelijkheden om de marge te verdubbelen, maar Robbin Ruiter hield zijn voormalig ploeggenoten in het restant van de eerste helft van scoren.

Na de rust wisselde PSV-trainer Roger Schmidt volop en dat kwam het spelpeil van de Eindhovenaren niet ten goede. Willem II kwam een stuk beter in de wedstrijd en ruim tien minuten voor tijd leverde dat de gelijkmaker op. Daar had het wel de hulp van invaller Armando Obispo voor nodig: hij verspeelde knullig de bal, waarna Vangelis Pavlidis raak stiftte.

Het goed gevulde Koning Willem II Stadion zag vervolgens dat Pavlidis en ook collega-spits Paul Gladon ook nog de winnende op de schoen hadden, maar zover kwam het niet. Met 1-1 werken beide ploegen verder richting de Eredivisie-start. PSV oefent zaterdag nog tegen Eintracht Frankfurt en speelt over een kleine week een dubbele wedstrijd tegen Hertha BSC. Voor Willem II staan voorlopig geen oefenwedstrijden meer gepland.