Koeman neemt 'een van beste veldtrainers Europa' mee: 'Bij Ajax fenomenaal gedaan'

Koeman neemt 'een van beste veldtrainers Europa' mee: 'Bij Ajax fenomenaal gedaan'

Gepubliceerd: zaterdag 22 augustus 2020 om 07:31za 22-08-2020 om 07:31

Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Ronald Koeman, vindt dat de voormalig bondscoach er goed aan heeft gedaan om Henrik Larsson en Alfred Schreuder als assistenten mee te nemen naar Camp Nou. Jansen ziet dat Schreuder het fenomenaal heeft gedaan bij Ajax.

"Schreuder is een van de beste veldtrainers in Europa", is Jansen lyrisch over Schreuder in gesprek met De Telegraaf. "Die heeft het bij Hoffenheim ook gewoon hartstikke goed gedaan. Hij is alleen principieel, stapte op toen hij een discussie kreeg met de eigenaar. Bij Ajax heeft hij het eerder ook fenomenaal goed gedaan."

Het was voor Koeman een reden om Schreuder mee te nemen naar Camp Nou. "Ronald weet dat allemaal. Die verdiepte zich in de ontwikkeling van bepaalde trainers. En niet omdat hij al eerder wist dat Barcelona nu zou komen, hoor. Want dit kwam echt plotseling. Maar hij is gewoon een coach die altijd voorbereid is op alles", aldus Jansen.

Larsson
Naast Koeman en Schreuder staat ook Larsson volgend seizoen als assistent op het veld in Barcelona. Jansen begrijpt waarom Koeman gekozen heeft voor de Zweed. "Larsson is een ex-vedette van een geweldig Barça-elftal. Hij spreekt de taal en is een perfecte tweede assistent. Ronald heeft in zijn staf op deze manier een verdediger (hijzelf), een middenvelder en een spits. Alle anderen in de staf zijn Catalanen. Ronald wil niet een hele enclave meenemen. Je moet cultuurbewakers houden. Hij is geen Mourinho. Als die opstapt, gaan er twaalf man mee."

Nu Koeman voor de groep staat in Camp Nou, speelt de vraag hoe lang hij het vol gaat houden in Spanje. Volgend jaar maart zijn er presidentsverkiezingen bij de club en een nieuwe president betekent vaak een nieuwe trainer. Jansen denkt dat het uiteindelijk allemaal wel goed gaat komen. "Iedereen staat open voor de verandering die Ronald wil doorvoeren. Ze vinden het prachtig hoe hij praat, hoe hij denkt te gaan werken met spelers, hoe hij over elke stap al heeft nagedacht", sluit de zaakwaarnemer af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws