Ten Hag: 'Hou er geen rekening mee dat hij vertrekt, maar hij heeft vertrekwens'

Ten Hag: 'Hou er geen rekening mee dat hij vertrekt, maar hij heeft vertrekwens'

22-08-2020 08:25 Laatste update: 08:28
72

Ajax-trainer Erik ten Hag sluit een transfer van Donny van de Beek deze zomer niet uit en is tevreden met wat aanwinsten Antony en Mohammed Kudus tot nu toe hebben laten zien. De trainer is opgelucht dat Ajax door de uitschakeling van Olympique Lyon rechtstreeks geplaatst is voor de Champions League.

Van de Beek wordt al een tijd gelinkt aan een aantal grote Europese clubs. "Nee, ik houd er geen rekening mee dat hij vertrekt, maar het is wel helder dat Donny een vertrekwens heeft", begint Ten Hag in gesprek met De Telegraaf.

De Ajax-trainer probeert alvast in oplossingen te denken en zette Quincy Promes eerder al op de '10-positie'. "Ik heb open met Donny besproken waarom ik tot deze keuzes kom. Natuurlijk moet ik rekening houden met de belangen van Donny. Maar andersom werkt het ook zo. Het kan niet zo zijn dat als Donny straks vertrekt, ik nooit iets anders heb getest. Dan schieten wij onszelf in de voet."

Ten Hag heeft ook aanwinsten Antony en Mohammed Kudus aan het werk gezien en is te spreken over de directe impact van beide spelers. "Ik had op beeld al veel wedstrijden van Kudus gezien en het verrast me niet wat hij laat zien. In een eerste wedstrijd is het altijd zoeken, maar hij liet zien dat hij het spelletje snapt, dat hij vaardigheden heeft en fysiek krachtig is. Antony is al verder, want hij is langer bij ons. Ik vind dat hij goede stappen maakt. Daar ben ik heel content mee. Hij begrijpt wat er bij ons van hem wordt gevraagd."

Champions League
Door de uitschakeling van Olympique Lyon in de Champions League is Ajax verzekerd van de groepsfase van de Champions League, tot tevredenheid van Ten Hag. "Dat is zeker zo, maar dat hebben we ook zelf gerealiseerd. Wij hebben de punten in Europa bij elkaar gespeeld, waardoor we Nederland op een plek hebben gezet waardoor de nummer één rechtstreeks in de groepsfase zit. Niet alle punten natuurlijk, maar wel bijna vijftig procent en dat is erg veel."