Ajax-delegatie bij Salzburg blikt terug: 'De speelstijl van Ajax is uniek'

Ajax-delegatie bij Salzburg blikt terug: 'De speelstijl van Ajax is uniek'

22-08-2020 09:59
59

Rasmus Kristensen en Maximilian Wöber staan zaterdagmiddag met Red Bull Salzburg tegenover hun oude club Ajax. De twee bewaren prettige herinneringen aan de tijd in Amsterdam en kijken uit naar het weerzien met hun oud-ploeggenoten.

"We hebben allebei een moeilijke tijd gehad in Amsterdam, maar ook een geweldige tijd", geeft Kristensen aan in gesprek met De Telegraaf. "We hadden een goede relatie met onze medespelers en de staf en hebben enorm genoten van de stad. Het was geweldig om in Amsterdam te zijn." Daar is Wöber het helemaal mee eens. "De speelstijl van Ajax is uniek. Maar ook de kansen die je had in Amsterdam om als jonge jongen de stad een beetje te verkennen en van het leven te genieten."

"Met Daley (Blind, red.) ben ik altijd goed bevriend geweest en we hebben nog regelmatig contact", vervolgt Wöber, die de verwachtingen in Amsterdam niet waar kon maken. "De eerste maanden belden we regelmatig, nu doen we af en toe appen. We hebben veel plezier gehad op de club, ook met de andere jongens, met Donny (van de Beek, red.), Joël (Veltman, red.) en Klaas (-Jan Huntelaar, red.). Ik kijk er naar uit om ze weer te zien. Om wat lol te maken en een mooie wedstrijd te spelen. En misschien een biertje te drinken erna."

Schreuder
Wöber geeft aan dat hij het nodige heeft geleerd in zijn tijd bij Ajax. Hij heeft daarnaast lovende woorden over voor assistent-trainer Alfred Schreuder. "Samen met Matthijs (de Ligt,red.) stond ik achterin en bijna elke wedstrijd was het twee tegen twee, waardoor je als centrumverdediger een grote verantwoordelijkheid droeg. De trainer van wie ik het meest heb geleerd is Alfred. Hij had de meeste impact op de spelers, met name de reservespelers, omdat we met hem het meest contact hadden", sluit Wöber af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie