Ten Hag vertelt plan met Ünüvar en Brobbey: 'Zijn ze nog niet belastbaar voor'

Ten Hag vertelt plan met Ünüvar en Brobbey: 'Zijn ze nog niet belastbaar voor'

22-08-2020 11:21 Laatste update: 23-08-2020 14:54
92

Supporters van Ajax hoeven op korte termijn niet te rekenen op Naci Ünüvar en Brian Brobbey in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Trainer Erik ten Hag zegt dat het talentvolle duo zich moet richten op de Keuken Kampioen Divisie.

Ünüvar en Brobbey zijn twee grote talenten van Ajax, maar Ten Hag doet rustig aan met ze. "Die maken we belastbaar voor Keuken Kampioen Divisie-voetbal", zegt hij tegen De Telegraaf.

"Daar zijn ze absoluut nog niet belastbaar voor. We hopen ze nu op te trainen. We verwachten van beide jongens, dat ze op termijn Ajax 1 kunnen halen. We proberen ze echt een basis te geven", zegt de Ajax-trainer.

Het doet Ten Hag goed dat Ajax O19, het vlaggenschip van Ajax, in de halve finale van de UEFA Youth League staat. De ploeg van John Heitinga neemt het zaterdagmiddag op tegen Benfica. "Daar moet Ajax altijd zijn. Said (Ouaali, hoofd jeugdopleidingen, red.) doet geweldig werk in de opleiding. Elke keer komen er weer nieuwe talenten die we verder ontwikkelen. Als je ziet hoeveel spelers we de afgelopen twee jaar hebben laten debuteren. Dat is zelfs voor Ajax-begrippen ongekend."