'Ontsnappingsclausule in KNVB-contract Koeman gold niet alleen voor Barça'

'Ontsnappingsclausule in KNVB-contract Koeman gold niet alleen voor Barça'

22-08-2020 12:28
64

De ontsnappingsclausule in het contract van Ronald Koeman gold niet alleen voor FC Barcelona, maar ook voor andere grote clubs als Bayern München of Manchester United. Dat geeft zaakwaarnemer Rob Jansen aan in gesprek met De Telegraaf.

Verwacht werd dat er in het contract van Koeman bij Nederland alleen een 'Barcelona-clausule' zou staan, maar dat was dus niet het geval. Wel geeft Jansen aan dat de kans het grootst was dat Barcelona zich op den duur voor Koeman zou melden. "Met president Bartomeu heb ik al jaren een goed contact. Die volgt met interesse de ontwikkeling van meerdere trainers die een Barça-achtergrond hebben", begint de zaakwaarnemer.

"Phillip Cocu heeft ook zes jaar bij de club gezeten. Iedere coach maakt een keer mee dat het misgaat. Frank Rijkaard degradeerde met Sparta, maar werd coach bij Barcelona. Ronald heeft nu zoveel meer bagage dan in de tijd van PSV of Valencia. Daarom is hij klaar voor een van de grootste klussen ter wereld", is Jansen zelfverzekerd.

In het KNVB-contract van Koeman was opgenomen dat, mocht een Europese topclub zich voor hem melden, hij voor een vastgesteld miljoenenbedrag mocht vertrekken. De trainer tekende dinsdag een contract voor twee seizoenen bij zijn droomclub Barcelona.