Suárez: 'Ik weet nog wat ze zeiden toen Ajax Real Madrid uitschakelde...'

Suárez: 'Ik weet nog wat ze zeiden toen Ajax Real Madrid uitschakelde...'

22-08-2020 15:17 Laatste update: 23-08-2020 14:53
33

Routiniers die weg moeten na een dramatisch jaar: Luis Suárez weet hoe het werkt. Na de uitschakeling in de Champions League van FC Barcelona zijn de pijlen gericht op de vedettes, waaronder op Suárez.

"De situatie verandert ieder jaar", zegt Suárez tegen El Pais. "Ik houd niet van vergelijken, want iedere situatie is anders, maar ik herinner me nog toen Ajax Real Madrid uitschakelde in de Champions League en ze zeiden dat het gedaan was met Kroos en Modric en Ramos plotseling niets meer waard was. En het jaar daarop ging alles beter en stond er weer een legendarisch team."

"Dat waren ze al, maar na zo'n nederlaag is het duidelijk dat er op alles en iedereen geschoten wordt", voegt Suárez meteen toe. "Het is jammer dat het zo gaat, mensen hebben overal een mening over en vormen snel een oordeel: wat vandaag wit is, is morgen zwart en andersom."

Suárez is bereid te blijven bij Barcelona, ook als Ronald Koeman een reserverol voor hem in gedachten heeft. "Dat zou ik accepteren, zoals altijd. Competitie is altijd goed en als de trainer me op de bank zet, heb ik geen problemen met die rol. Ik denk dat ik nog steeds veel kan bijdragen aan de club."