Ajax sluit trainingskamp in Oostenrijk af met ruime zege op Red Bull Salzburg

22-08-2020 17:57 Laatste update: 23-08-2020 14:52
95

Ajax heeft het trainingskamp in Oostenrijk afgesloten met een ruime overwinning op Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse landskampioen werd op een 1-4 nederlaag getrakteerd.

Ajax hoefde weinig moeite te doen om Salzburg van zich af te schudden. De ploeg van Erik ten Hag opende, net als tegen Wolfsberger AC, ijzersterk en stond al na ruim een minuut op voorsprong. Een voorzet van Dusan Tadic belandde uiteindelijk voor de voeten van Ryan Gravenberch, die snoeihard raak schoot. Daarvoor kregen Quincy Promes en Zakaria Labyad, die opnieuw als valse negen werd opgesteld, grote kansen om de score te openen.

Het was wachten op meer Ajax-goals, maar Red Bull profiteerde van matig defensief werk van Perr Schuurs en kwam op 1-1. Sekou Koita ontsnapte en Schuurs en liet zich neerhalen door Maarten Stekelenburg, die geen antwoord had op de strafschop van Koita.

Maar het duurde niet lang voor Ajax opnieuw op voorsprong kwam. De 1-2 van topaankoop Antony mocht er ook zijn. De Braziliaan zorgde van dichtbij voor de voorsprong na een voorzet op links van Tadic. Het gebeurde allemaal binnen het kwartier.

Pas in de tweede helft nam Ajax definitief afstand van Red Bull. Donny van de Beek, een van de kandidaten om te vertrekken uit Amsterdam, krulde de bal schitterend achter de Red Bull-doelman. Ook toptalent Devyne Rensch liet van zich horen met de 1-4.

Ajax speelt aanstaande dinsdag in Amsterdam nog tegen Holstein Kiel en Hertha BSC.