Feyenoord keert ongeslagen en met Cup der Traditionen terug uit Duitsland

22-08-2020 19:15
142

Feyenoord heeft de Traditionscup, een vriendschappelijk bekertoernooi in Duitsland, winnend afgesloten. Na de 3-1 overwinning op Borussia Dortmund van zaterdagmiddag rekenden de Rotterdammers ook af met MSV Duisburg: 2-1.

Feyenoord wist voorafgaand aan de wedstrijd al dat een zege op de tweededivisionist voldoende zou zijn voor toernooiwinst. De Stadionclub had immers het eerste korte duel (er werd in plaats van negentig minuten maar zestig minuten gevoetbald) al van Dortmund gewonnen. Hoewel de Rotterdammers tegen BVB meer indruk maakten, was ook het spel tegen Duisburg zeker niet slecht.

Een treffer van Robert Bozeník werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar daarna vonden Jens Toornstra en Luciano Narsingh wel het net. Toornstra benutte een rebound nadat Mark Diemers op de paal schoot en Narsingh promoveerde een assist van Bryan Linssen, na een hele fraaie aanval, tot doelpunt. Feyenoord liet ook veel kansen liggen en in de slotfase maakte Sinan Karweina namens Duisburg de 2-1, maar verder kwam het niet.

Daardoor gaat Feyenoord met een goed gevoel terug naar Nederland, ook omdat Steven Berghuis zijn rentree maakte in het elftal van trainer Dick Advocaat. De captain van de club van Zuid lag er een tijdje uit met een luchtweginfectie, maar in het duel met Duisburg kon hij een half uur meespelen.