Robben genoot van rentree in Almere: 'Blij dat ik eindelijk weer de wei in mocht'

Robben genoot van rentree in Almere: 'Blij dat ik eindelijk weer de wei in mocht'

22-08-2020 20:34
25

Arjen Robben heeft genoten van zijn rentree bij FC Groningen. In de oefenwedstrijd tegen Almere mocht de ervaren aanvaller een half uur meedoen en na afloop stond hij met een glimlach van oor tot oor de media te woord.

Zijn eerste speelminuten bevielen Robben goed. "De kop is eraf, lekker", lacht hij in gesprek met FOX Sports. "Ik kom om wedstrijden te spelen en daar doe je het uiteindelijk voor. Ik ben blij dat ik eindelijk weer de wei in mocht. Ik kom van ver, heb heel veel getraind en ben er nog lang niet maar ik zet nu goede stappen."

Robben had veel zaken aan het voetbal gemist, die hij zaterdagmiddag weer mocht ervaren. "De aanloop naar een wedstrijd toe, je vaste riedeltje in de kleedkamer. Dat is wel weer even genieten. De spanning was er ook wel, omdat het toch bijzonder is dat je voor de eerste keer weer mag. Maar ik wil er ook een stuk ontspanning in leggen en mezelf niet helemaal gek maken."

FC Groningen en Almere hielden elkaar in evenwicht: 1-1. Faris Hammouti scoorde voor de Flevolanders en Ramon Pascal Lundqvist, die voor Robben was ingevallen, tekende voor de 1-1.