'Arsenal en Lille ronden deal af: transfer verdediger maandag officieel gemaakt'

'Arsenal en Lille ronden deal af: transfer verdediger maandag officieel gemaakt'

23-08-2020 07:16
14

De transfer van Gabriel Magalhães naar Arsenal lijkt een kwestie van tijd. De Braziliaanse verdediger moet in Londen de defensie van The Gunners gaan versterken: naar verluidt wordt de deal maandag beklonken.

Dat meldt Sky Sports Italia. Arsenal betaalt 26 miljoen euro voor de verdediger en dat bedrag kan nog met vier miljoen euro aan bonussen oplopen. Magalhães tekent een contract voor vijf seizoenen in het Emirates Stadium.

De persoonlijke voorwaarden moeten nog besproken worden, maar verwacht wordt dat dit geen problemen op gaat leveren. De zaakwaarnemers van Magalhães vliegen zondag naar Londen om met de clubleiding van Arsenal in gesprek te gaan. De speler zelf komt op maandag naar zijn potentiële nieuwe club om zijn handtekening te zetten, de medische keuring heeft hij al doorstaan.

De 22-jarige Magalhães is een van de sterkhouders bij het Franse OSC Lille. De Braziliaan speelde vorig seizoen 24 competitiewedstrijden voor de club, waarin hij één keer tot scoren kwam. Een vertrek van Magalhães opent mogelijk de deuren voor Sven Botman bij de Franse club. De voormalig Ajax-verdediger wordt bij Lille gezien als de opvolger van de Braziliaanse verdediger.