Botman trots op transfersom: 'Voor mij is dat niet normaal, echt een toptransfer'

Botman trots op transfersom: 'Voor mij is dat niet normaal, echt een toptransfer'

23-08-2020 10:28
44

Sven Botman is ontzettend trots dat hij voor een miljoenenbedrag naar Lille is gegaan. De verdediger, die zaterdagavond debuteerde voor de Fransen en met 1-1 gelijkspeelde tegen Rennes, vindt zichzelf een speler die goed past in het buitenland.

Als Botman terugkijkt op de transfer kan hij het nog steeds niet helemaal geloven. "Acht miljoen euro, dat is echt even wat anders", zegt hij tegen de NOS. "Het is niet wat normaal was voor mij. Voor mij is het echt een toptransfer. Ik ben er trots op."

De verdediger maakte in zijn eerste officiële duel de negentig minuten vol. Dat smaakt naar meer. "Ik was zelf ook verbaasd dat er ineens interesse was, maar ik vind mezelf wel een voetballer voor het buitenland. Ik ben een verdediger die houdt van duels spelen. In het buitenland kom ik, denk ik, beter tot mijn recht."

Zijn eerste stappen op dat pad zet hij bij Lille. Les Dogues zijn heel blij dat Botman nu in het rode shirt speelt. "Ze gaven mij meteen het gevoel dat ik een belangrijke speler ben. Dat gevoel kende ik nog niet, dus dat is wel wennen. Ze vragen of alles goed gaat en of ze dingen voor me kunnen regelen. Ik word erg op mijn gemak gesteld."