'Voor spelers is investeren in vastgoed een slimme manier om inkomen te hebben'

'Voor spelers is investeren in vastgoed een slimme manier om inkomen te hebben'

23-08-2020 13:14
31

Gianni Zuiverloon is nog altijd profvoetballer, maar heeft zijn roeping ook gevonden in andere zaken. Zo is de 33-jarige rechtsback in te huren als motivational speaker en zit hij in het vastgoed.

Zuiverloon keerde onlangs terug uit India, waar hij voor Odisha en Kerala Blasters speelde. Nu is hij op zoek naar een club in de Eredivisie, maar is hij ook in te huren als motivational speaker en post hij veel eigen teksten en boodschappen op sociale media. "Ik merk dat veel jongens zich hierin kunnen verplaatsen", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "Zij hebben hetzelfde gevoel, maar zijn bang om het te uiten in de harde voetbalwereld. Maar als je buiten het veld niet gelukkig bent, heeft dat effect op je spel."

Daarnaast zit de rechtsback in vastgoed en bezit hij meerdere panden in Amsterdam en Leiden. "Veel spelers weten na afloop van hun carrière niet wat ze willen. Ineens valt het salaris weg, maar ze willen wel volgens hun eigen lifestyle blijven leven. Dan is investeren in vastgoed een slimme manier om een goed inkomen te hebben. Ok, er is wel een hap weg van je bankrekening; je krijgt er wel wat voor terug. Het is de meest stabiele investering die je kan doen."