Marca: Tagliafico kan Ajax verlaten voor Barcelona, maar moet wachten op verkoop

Marca: Tagliafico kan Ajax verlaten voor Barcelona, maar moet wachten op verkoop

23-08-2020 13:46 Laatste update: 13:51
203

Barcelona wil van een linksback af om Nicolás Tagliafico naar Camp Nou te kunnen halen. De Argentijn is een relatief goedkope optie om in het nieuwe elftal van Ronald Koeman als linkervleugelverdediger te gaan spelen.

Barcelona wil van Jordi Alba af en heeft Junior Firpo, de andere linksback, bij Inter aangeboden als ruilmiddel voor Lautaro Martínez. Als één van de twee backs weggaat komt Tagliafico in beeld, schrijft Marca. De Catalanen willen de Ajacied graag overnemen en volgen hem al een tijdje. Vorig seizoen overwogen de beleidsbepalers in Camp Nou om een bod uit te brengen, maar toen kozen ze voor Firpo. Die bleek toch niet te voldoen.

Nu is volgens de Spaanse krant de tijd gekomen voor de Blaugranas om toe te slaan. Ze weten dat Ajax al een toezegging aan Tagliafico heeft gedaan dat hij mag vertrekken bij een goed bod en verwachten dat een bod van meer dan 25 miljoen euro genoeg moet zijn om de Argentijn naar Barcelona te halen.

Zolang één van de twee backs die nu onder contract staan bij Barcelona niet vertrekt, zal de club echter nog geen bod uitbrengen. Als Firpo vertrekt zal Tagliafico gaan strijden met Alba om een basisplaats onder trainer Ronald Koeman, maar als Alba de club verlaat is het de verwachting dat de Argentijnse Ajax-verdediger mag rekenen op een plekje bij de eerste elf. Overigens is het nog maar de vraag of het van een transfer komt: The Guardian meldde eerder serieuze Barça-interesse in Angeliño.