'Ejuke verlaat Heerenveen en wordt op twee na duurste uitgaande transfer ooit'

'Ejuke verlaat Heerenveen en wordt op twee na duurste uitgaande transfer ooit'

23-08-2020 20:10 Laatste update: 20:38
Eredivisie 141 Reacties

Chidera Ejuke gaat sc Heerenveen verlaten. CSKA Moskou staat op het punt de Nigeriaanse aanvaller voor ongeveer twaalf miljoen euro over te nemen van de Friezen, schrijft de Leeuwarder Courant. Het zal de op twee na duurste uitgaande transfer worden voor Heerenveen.

Het regionale medium weet dat de Russische topclub zo'n twaalf miljoen euro gaat neerleggen voor Ejuke, die daarmee na Afonso Alves (17 miljoen) en Miralem Sulejmani (16,25 miljoen) opnieuw bijzonder veel geld gaat opleveren voor Heerenveen. De Friezen kochten hem een jaar geleden voor iets minder dan twee miljoen euro van het Noorse Valerenga. In het afgelopen seizoen was de vleugelaanvaller goed voor negen goals en vier assists in 25 competitiewedstrijden.

Het naderende vertrek van Ejuke is goed nieuws voor technisch manager Gerry Hamstra. Hoewel de Friezen sportief gezien inleveren, komt er nu wel weer financieel ruimte om nieuwe spelers te halen. De selectie van Heerenveen moet op diverse posities versterkt worden en dankzij de miljoenen voor Ejuke kan Hamstra nu investeren. De roep om aankopen werd groter gedurende de voorbereiding, waarin Heerenveen tot dusver alles verloor.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s