VI: PSV krijgt forse concurrentie van Engelse en Duitse clubs voor gewilde Til

VI: PSV krijgt forse concurrentie van Engelse en Duitse clubs voor gewilde Til

23-08-2020 20:50
76

In navolging van Russische media meldt nu ook Voetbal International dat PSV heeft geïnformeerd naar Guus Til. De Eindhovenaren willen een middenvelder aan de selectie toevoegen en daarvoor komt de 22-jarige Til in aanmerking.

Spartak Moskou, de club waar Til op dit moment actief is, wil de middenvelder verhuren en één van de clubs die graag wil toeslaan is PSV. De Eindhovenaren hebben echter veel concurrentie: meerdere clubs uit Duitsland en Engeland hebben ook interesse in Til en of het tot een overgang komt is volgens VI nog maar de vraag.

Ook lijkt het systeem van PSV niet geschikt voor de komst van Til. Hij wil bij Spartak Moskou vaker als aanvallende middenvelder spelen, terwijl hij als defensieve middenvelder wordt opgesteld. In Eindhoven lijkt de Amsterdammer ook niet te kunnen rekenen op een plek als nummer tien: Mohamed Ihattaren is daar de absolute eerste keuze van trainer Roger Schmidt.

In 2019 vertrok Til voor achttien miljoen euro naar Spartak Moskou, nadat hij bij AZ furore had gemaakt. In Rusland kon de middenvelder zich nog niet bewijzen en in achttien competitiewedstrijden eiste hij geen hoofdrol op.