Brandts spreekt schande van Katwijk: 'Een soort nekklem, dat was de druppel'

Brandts spreekt schande van Katwijk: 'Een soort nekklem, dat was de druppel'

23-08-2020 21:35
41

FC Eindhoven-trainer Ernie Brandts haalde zaterdag zijn spelers van het veld, omdat tegenstander VV Katwijk in zijn ogen veel te ver ging. Het spel van de tweededivionist 'had niets met voetbal te maken', aldus de oud-verdediger.

Brands heeft niets tegen voetbal op het scherpst van de snede. "Maar hoe Katwijk speelde, was gewoon gemeen. Het had niets met voetbal te maken", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Trekken, duwen, schoppen, gestrekte benen. Het was bewust proberen spelers te blesseren. En dat hoeven we niet te accepteren."

Na een handvol overtredingen van Katwijk en twee opstootjes, vond Brandts het welletjes. Een overtreding van Raoul Esseboom op Eindhoven-talent Kaj de Rooij was de druppel. "Die pakte Kaj in een soort nekklem. Dat was de druppel."

Bij Katwijk is men zich van geen kwaad bewust. Eerder op de zondag kondigde voorzitter Mart Vergouwen de gemaakte kosten van de coronatests te gaan verhalen op Eindhoven. Ook worden juridische stappen niet uitgesloten. De Keuken Kampioen Divisie-club wil nog niet reageren.