'Mijn ideale aanval is Tadic-Suárez-Promes, wellicht verkoopt Ajax nog iemand'

'Mijn ideale aanval is Tadic-Suárez-Promes, wellicht verkoopt Ajax nog iemand'

24-08-2020 07:57
94

Luis Suárez terug naar Ajax: voormalig ploeggenoot Eyong Enoh juicht de mogelijke comeback van de Uruguayaanse aanvaller in Amsterdam toe. Dat laat hij weten aan Ajax Showtime.

Enoh schat de kans op een terugkeer op fifty-fifty. "Het is lastig om te zeggen wat Ajax maximaal voor Suárez zou moeten betalen", aldus Enoh, die tussen 2008 en 2011 met hem samenspeelde. "Hij is op leeftijd (33, red.) en vertegenwoordigt dus niet heel veel restwaarde meer, maar tegelijkertijd is het commercieel gezien natuurlijk ook heel interessant om een speler als Suárez aan te trekken."

Wedden

Meer odds

"Je moet het project daarom in zijn geheel zien", vervolgt de oud-Ajacied. "Vanwege de coronacrisis zal Ajax niet de hoofdprijs kunnen en willen betalen voor Suárez en sowieso staat Ajax er natuurlijk niet om bekend om enorme transferbedragen uit te geven. Voor Suárez zal Ajax nooit heel veel meer gaan betalen dan dat het voor spelers als Daley Blind en Antony heeft gedaan."

Als Enoh in de schoenen van Ajax-trainer Erik ten Hag zou staan, gaat Suárez een aanvalstrio vormen met Dusan Tadic en Quincy Promes. "Zij hoeven dan geen vaste plek te hebben en moeten de vrijheid hebben om ook op elkaars positie te belanden tijdens de wedstrijd. Met Promes heb je snelheid en diepgang, met Tadić een slimme en creatieve speler en met Suárrez dan een echte doelpuntenmachine die uit het niets een wedstrijd kan openbreken.

"Tadić, Suárez en Promes zouden dan ook mijn ideale aanval vormen, al heb je met bijvoorbeeld David Neres en Antony ook nog fantastische alternatieven. Wellicht vertrekt er nog wel een aanvaller als Suárez daadwerkelijk wordt aangetrokken."