'Vier winnaars en twee verliezers' bij Ajax: 'Solliciteert naar een basisplek'

'Vier winnaars en twee verliezers' bij Ajax: 'Solliciteert naar een basisplek'

Gepubliceerd: maandag 24 augustus 2020 om 08:35ma 24-08-2020 om 08:35

Sergiño Dest en Lisandro Martínez dreigen hun basisplaats van vorig seizoen kwijt te raken. Dat meldt het Algemeen Dagblad na het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk. Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad en Edson Álvarez worden 'de winnaars van de voorbereiding' genoemd.

Afgaande op de afgelopen drie weken, wordt Mazraoui volgens het AD weer de eerste rechtsback in de pikorde van trainer Erik ten Hag. Het is een veeg teken voor Dest. 'Afgeschreven is hij niet, maar zijn aanstaande reserverol voelt Sergiño Dest overduidelijk aankomen', schrijft de ochtendkrant over de negentienjarige rechtsback, die er 'wat verloren' bij liep in Oostenrijk.

Ook Martínez dreigt buiten de boot te vallen. De Argentijn was vorig seizoen een zekerheidje en behoorde tot de beste Ajacieden, maar het is de vraag waar hij moet spelen als linksback Nicolás Tagliafico blijft. 'Het middenveld heeft zonder hem al behoorlijk gestalte gekregen. De reservebank is voor de Argentijnse krijger momenteel de meest logische bestemming.'

Naast Mazraoui hebben Álvarez, Gravenberch, Labyad zich in positieve zin weten te onderscheiden. Álvarez is de beoogde controleur op het middenveld. "Álvarez is niet de man van de briljante ingeving, maar dat verwacht ik ook niet", licht Ten Hag toe. "Hij moet ervoor zorgen dat we niet kwetsbaar zijn bij counters en hij moet onze pressing leiden. Edson laat andere spelers uitblinken."

'Wie nog nadrukkelijker solliciteert naar een basisplek, is Ryan Gravenberch', vervolgt het AD. 'De lange middenvelder imponeert al weken met zijn grote passen, onnavolgbare voetbewegingen en rendement.' En dan is er nog Labyad. 'Als spits is hij, nog los van zijn hattrick tegen Utrecht, een belangrijk puzzelstuk in het elftal gebleken dat in vier oefenduels liefst zeventien keer doel trof.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws