'Havertz op weg naar Chelsea: akkoord over megatransfer van 100 miljoen'

'Havertz op weg naar Chelsea: akkoord over megatransfer van 100 miljoen'

24-08-2020 13:12 Laatste update: 13:24
92

Het einde van de transfersoap rond Kai Havertz is in zicht. Chelsea heeft een principe-akkoord bereikt met Bayer Leverkusen over een transfersom van in totaal 100 miljoen euro.

Met dat nieuws pakt BILD maandag uit. Het Duitse medium verwacht op korte termijn witte rook uit Londen en Leverkusen. De club van trainer Peter Bosz ontvangt 80 miljoen euro, plus 20 miljoen aan bonussen. Daarmee voldoet Chelsea aan de vraagprijs van 100 miljoen.

Wedden

Meer odds

De eerste 80 miljoen maakt Chelsea meteen over naar Leverkusen. Als de Londense club de komende jaren goed presteert in de Champions League en vóór de zomer van 2025 de Premier League en FA Cup wint, krijgen de Duitsers de resterende 20 miljoen euro.

Havertz gaat een contract voor vijf seizoenen ondertekenen op Stamford Bridge. Zodra de laatste formaliteiten zijn afgerond, zullen beide clubs de transfer bekendmaken. Volgens BILD is de kans klein dat Havertz zich vrijdag meldt voor de start van de Leverkusen-voorbereiding.

Havertz (21) wordt na Hakim Ziyech en Timo Werner de derde topaankoop van Chelsea. The Blues zijn ook bezig met Thiago Silva, die na de Champions League-finale transfervrij is vertrokken bij Paris Saint-Germain, en Leicester City-linksback Ben Chilwell.