'Groot nieuws uit Catalonië: Koeman zet Suárez aan de kant in Barcelona'

'Groot nieuws uit Catalonië: Koeman zet Suárez aan de kant in Barcelona'

24-08-2020 13:38 Laatste update: 14:49
283

Groot nieuws uit Catalonië: de rol van Luis Suárez bij FC Barcelona is uitgespeeld. Dat heeft Ronald Koeman telefonisch laten weten aan de topspits, meldt RAC1.

Suárez komt niet voor in de plannen van Koeman, zo heeft de 33-jarige Uruguayaan maandag te horen gekregen. De timing was pijnlijk, aldus RAC1: Suárez was op vakantie in de Pyreneeën toen hij een belletje kreeg uit Barcelona. In een kort gesprek bracht Koeman het slechte nieuws.

Het contract van Suárez in Camp Nou loopt nog één seizoen door. Zijn management gaat nu de mogelijkheid onderzoeken om de overeenkomst deze zomer te beëindigen, klinkt het. De gesprekken met een groot aantal clubs, waaronder Ajax, zouden al onderweg zijn.

Suárez liet afgelopen weekend nog weten dat hij desnoods als bankzitter doorgaat bij Barcelona. "Ik zit hier nu zes jaar, lang genoeg om het tegen me te zeggen wanneer ze van me af willen", liet hij weten aan El País. "Ik wil het beste voor de club en hoop langer door te gaan, maar als de club denkt mij te moeten vervangen heb ik er geen probleem mee om in gesprek te gaan."

Koeman begon vorige week aan zijn monsterklus in Camp Nou en is in de aanloop naar de eerste training - volgende week maandag - druk bezig met het doorlichten van de selectie. Een gedwongen vertrek van Suárez zou de eerste stap zijn. Het nieuws uit Catalonië is een boost voor Ajax, dat hoopt op een hereniging.