'PSV gaat eerste zomeraanwinst niet één, maar twee jaar huren'

'PSV gaat eerste zomeraanwinst niet één, maar twee jaar huren'

24-08-2020 15:57
186

PSV gaat Yvon Mvogo niet voor één jaar, maar voor twee jaar huren van RB Leipzig. Dat meldt BILD, dat eveneens meldt dat de doelman op weg is naar PSV.

Het heeft er alle schijn van dat Mvogo de eerste zomeraanwinst van PSV wordt. Met zijn komst geeft de club gehoor aan de wens van trainer Roger Schmidt, die een meevoetballende keeper wil hebben. Jeroen Zoet en Lars Unnerstall passen minder in dat profiel.

Het contract van Mvogo bij Leipzig loopt nog tot 2021. Het is de bedoeling dat hij in ieder geval voor drie jaar verlengt voor hij de transfer naar PSV maakt, meldt BILD. 'Een slimme move van technisch directeur Markus Krösche', schrijft BILD. Mvogo kan zich bij PSV in de kijker spelen en aan zijn marktwaarde werken. De kans is dan groter dat Leipzig meer voor hem kan vragen.

Volgens BILD zag Mvogo een transfer in eerste instantie niet zitten. Hij wilde in de Bundesliga blijven. Hertha BSC en Schalke 04 hadden belangstelling, net als een Spaanse club. 'Maar alleen PSV bleef geïnteresseerd', schrijft BILD.