'Grote schoonmaak bij Barça: Koeman wijst naast Suárez nog drie spelers de deur'

'Grote schoonmaak bij Barça: Koeman wijst naast Suárez nog drie spelers de deur'

24-08-2020 16:32
112

Ronald Koeman is begonnen aan de grote schoonmaak bij FC Barcelona. De Nederlander heeft al aan Ajax-target Luis Suárez laten weten niet op hem te rekenen volgend seizoen. Naast Suárez mogen ook Samuel Umtiti, Ivan Rakitic en Arturo Vidal vertrekken uit Camp Nou.

Met dat nieuws pakt AS Diario uit. Na gesprekken met CEO Òscar Grau en technisch directeur Ramón Planes is Koeman begonnen met het bellen van spelers die hij niet nodig heeft volgend seizoen. Het eerste belletje ging naar Suárez, maar ook Vidal, Rakitic en Umtiti hebben volgens de nieuwe trainer geen toekomst bij de club. Koeman heeft aangegeven dat ze op zoek moeten naar een nieuwe uitdaging.

Rakitic en Vidal staan allebei nog één seizoen onder contract in Camp Nou. De contracten van de middenvelders lopen in de zomer van 2021 af. Toch zouden de salarissen voor een probleem kunnen zorgen: er lijken maar weinig clubs te zijn die aan de contracteisen van Vidal en Rakitic willen voldoen. De Kroaat wordt al langere tijd gelinkt aan een terugkeer naar zijn oude club Sevilla, maar de club van Luuk de Jong lijkt niet van plan om een transfersom voor Rakitic te betalen.

Umtiti is volgens AS Diario een bijzonder geval: zijn situatie bij de club wordt gezien als 'onhoudbaar'. De Franse verdediger speelde de afgelopen twee jaar slechts 30 van de laatste 120 wedstrijden voor de club. Hij verdient echter wel twaalf miljoen euro per jaar. Umtiti lijkt niet van plan om mee te werken aan een vertrek en wil zijn contract in Barcelona uitdienen.