De Jong: Ik heb het nu op het hoogste niveau tegen twee wereldclubs laten zien

De Jong: "Ik heb het nu op het hoogste niveau tegen twee wereldclubs laten zien"

24-08-2020 20:07
86

Luuk de Jong heeft met zijn twee goals in de finale van de Europa League een lange neus getrokken naar zijn criticasters. De spits van Sevilla kreeg dit seizoen veel te verduren, maar alles is nu vergeven en vergeten.

De Jong kopte Sevilla bijna hoogstpersoonlijk langs Inter (3-2) en werd geprezen in de Spaanse pers. "Ja, dat is toch mooi", zegt de Doetinchemmer in een groot interview met Voetbal International. "Ik heb het op internet een beetje meegekregen. Het is prachtig dat ik op deze manier geschiedenis heb kunnen schrijven met Sevilla, waarvoor die Europa League zo belangrijk is."

Het journaille in Spanje was niet altijd even positief over de lange spits, wiens doelpuntenproductie in het begin van het seizoen nog niet indrukwekkend was. "Dat de Spaanse pers nu ook zo over mij bericht is leuk, want dat is natuurlijk niet het hele jaar zo geweest. Het is wel lekker dat ik eerst met de winnende tegen Manchester en daarna met twee goals in de finale het seizoen zo goed afsluit."

Wat de media ook zeggen, De Jong heeft vrijdagavond ook iets voor zichzelf bewezen. "Ik heb het nu op het hoogste niveau tegen twee wereldclubs laten zien. Dat voelt goed. De mensen die vertrouwen in me hebben, weten altijd wel wat ik kan. Ook al lukt het even niet of sta ik ernaast, ze weten dat ik er altijd voor het team zal zijn. Dat vertrouwen vind ik belangrijker dan wat de media schrijven."