'Ajax krijgt goed nieuws uit Italië: Venezia wil geflopte aanvaller overnemen'

'Ajax krijgt goed nieuws uit Italië: Venezia wil geflopte aanvaller overnemen'

Venezia wil Ajax verlossen van Dennis Johnsen. De Noorse vleugelaanvaller heeft al tijden geen perspectief meer in Amsterdam en kan zijn loopbaan gaan vervolgen in de Italiaanse Serie B.

Johnsen werd het afgelopen seizoen door Ajax verhuurd aan PEC Zwolle en het jaar daarvoor speelde de Noor bij SC Heerenveen. Ook bij die clubs kon de vleugelaanvaller nooit een onuitwisbare indruk achterlaten en een vertrek uit Amsterdam is dan ook logisch. Gianluca di Marzio, Sky Sport Italia-journalist, meldt dat Venezia de volgende bestemming van Johnsen zal worden.

De club uit de Serie B wil de Noor graag definitief overnemen van Ajax. Het is onduidelijk wat de Italianen als transfersom in gedachten hebben en of Marc Overmars, directeur voetbalzaken in Amsterdam, daarmee akkoord zal gaan. Zeker is wel dat Ajax het vertrek van Johnsen niet in de weg zal staan.

Sinds de Amsterdammers twee miljoen euro betaalden om de getructe vleugelspeler over te nemen heeft hij zijn potentieel nooit waar kunnen maken. Namens Ajax kwam hij slechts drie keer in actie in de competitie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s