Koeman spreekt in Spanje lovend over Frenkie de Jong en Messi

Koeman spreekt in Spanje lovend over Frenkie de Jong en Messi

Gepubliceerd: maandag 24 augustus 2020 om 23:22ma 24-08-2020 om 23:22

Ronald Koeman is onder de indruk van wat Frenkie de Jong in zijn eerste seizoen bij FC Barcelona heeft laten zien. De nieuwe trainer van de Catalanen hoopt dat de middenvelder die lijn aankomend jaar doortrekt.

"Het is een erg jonge speler. Wat hij tot nu toe heeft laten zien is heel goed", zegt Koeman tegen Barça TV, geciteerd door AS. "Het is niet makkelijk voor een jonge speler die naar Barcelona komt. Hij is een speler voor de toekomst van FC Barcelona."

Ook Lionel Messi kan op mooie woorden rekenen. De toekomst van de Argentijn ligt nog open. Koeman hoopt hem in ieder geval te houden. "Het is een genot om een speler als Messi in het team te hebben. Met zijn kwaliteiten zal hij zijn plek vinden in de ontwikkeling van het elftal." 

"Ik ben een trainer die van discipline en een goede teamorganisatie houdt", beschrijft Koeman zichzelf. "Ik hou ervan om de wedstrijd te domineren. De Nederlanders houden van aanvallend voetbal. En als trainer moet je ook van voetbal kunnen genieten. We zijn begonnen met voetbal omdat we allemaal van de sport houden. Als je alles met plezier doet, is het beter. Het is noodzakelijk dat je een omgeving creëert waarin het team zich fijn voelt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws