Update: Ajax maakt transfer Marin officieel, Roemeen vertrekt al na één jaar

Update: Ajax maakt transfer Marin officieel, Roemeen vertrekt al na één jaar

31-08-2020 20:55 Laatste update: 01-09-2020 09:48
164

Razvan Marin is vertrokken bij Ajax. De Roemeense middenvelder verlaat Amsterdam al na één seizoen voor een avontuur bij het Italiaanse Cagliari. Marin is maandag geland in Italië, het is alleen nog wachten op het persbericht. 

Marin kwam vorig jaar zomer voor 12,5 miljoen euro over van Standard Luik. De middenvelder wist de hoge verwachtingen echter geen moment waar te maken en werd al snel verbannen naar de reservebank. Marin had bij Ajax nog een contract tot 2024.

Marin zal eerst een jaar gehuurd worden door Cagliari. De Italiaanse club heeft na dit seizoen wel de verplichting om hem definitief over te nemen. Daar zal dan ongeveer tien miljoen euro mee gemoeid zijn, zo is de verwachting. Directeur spelersbeleid Marc Overmars krijgt dus een flink deel van zijn investering terug.

"Ik ben blij dat ik hier ben", zei Marin nadat hij geland was in Italië. "Cagliari is op dit moment de beste optie in mijn carrière. Het was ook mijn eerste keuze." Marin speelde het afgelopen seizoen zeventien wedstrijden voor Ajax. 

Update: Ajax heeft het vertrek van Razvan Marin naar Cagliari via officiële kanalen bevestigd. De Roemeen gaat inderdaad eerst op huurbasis naar Sardinië, waarna de deal na volgend seizoen wordt omgezet in een permanente transfer. Marin stond nog tot medio 2024 onder contract bij Ajax, maar kwam in Amsterdam niet uit de verf. De Amsterdammers doen geen uitspraken over de transfersom, maar naar verluidt krijgt Ajax ongeveer tien miljoen euro voor Marin.