Van der Sar krijgt bijval van Chris Woerts: Dit plan sterft in schoonheid

Van der Sar krijgt bijval van Chris Woerts: "Dit plan sterft in schoonheid"

25-08-2020 07:30
41

Sportmarketeer Chris Woerts denkt dat de Final 8-opzet van het onlangs afgesloten Champions League-seizoen een eenmalig evenement was. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin filosofeerde over een permanente nieuwe Champions League-opzet met 'single leg ties' in de knock-outrondes.

Ajax-directeur Edwin van der Sar liet al weten niets te zien in deze plannen en krijgt bijval van Woerts. "Dit plan sterft in schoonheid", voorspelt de sportmarketeer in gesprek met De Telegraaf. Volgens Woerts is het bovendien onmogelijk om de heen- en terugwedstrijden permanent om te zetten in 'single leg ties'. "Ik verbaas me ook over de uitspraken van Ceferin, want er liggen al heel veel getekende contracten voor de periode 2021-2024. En het tv-geld is de kurk waar de Champions League op drijft."

De plannen van Ceferin zouden ook nadelig zijn voor de recettes van de clubs: als er weer fans aanwezig mogen zijn in de stadions, hebben de clubs er weer een inkomstenbron bij. "Wat denk je dat het aan recettes scheelt als je de achtste finale, kwartfinale en halve finale niet in je eigen stadion mag spelen, maar op neutraal terrein moet afwerken?", stelt Woerts een retorische vraag.

De sportmarketeer bestrijdt ook dat enkele wedstrijden spannender zijn dan tweeluiken met een heenduel en een return. Woerts trekt de vergelijking tussen de halve finales van dit seizoen en de confrontaties van 2018/2019. "Ajax won in de halve finale bij Tottenham Hotspur, maar sneuvelde op dramatische wijze in de Johan Cruijff ArenA. En Liverpool verloor met 3-0 bij FC Barcelona, waarna dat in een adembenemende wedstrijd op Anfield Road werd rechtgezet. En zo sensationeel waren die halve finales (Paris Saint-Germain - RB Leipzig en Bayern München-Olympique Lyon, red.) vorige week niet."