ESPN: Manchester City hoopt op Messi-transfer zonder FFP-regels te breken

ESPN: Manchester City hoopt op Messi-transfer zonder FFP-regels te breken

25-08-2020 09:57
44

Manchester City volgt de ontwikkelingen bij FC Barcelona met argusogen, meldt ESPN. De superster zou overwegen om Camp Nou na vijftien jaar de rug toe te keren, Manchester City kijkt alvast naar zijn financiële huishouding.

Volgens ESPN dromen The Citizens van het binnenhalen van Messi: een mogelijke transfer belooft echter een flinke opgave te worden voor de onttroonde Premier League-kampioen. Manchester City ligt namelijk onder het vergrootglas van de UEFA: de club heeft zich nogal eens schuldig gemaakt aan het breken van de Financial Fair Play-regels en ontsnapte deze zomer op het nippertje aan Champions League-uitsluiting.

Als Manchester City deze zomer al toe wil slaan, is dat normaal gesproken onrealistisch. Messi's contract in Camp Nou loopt nog één jaar door en in die verbintenis is een clausule van 700 miljoen euro opgenomen. De Britten hopen echter stiekem op een lagere transfersom. Als Messi koste wat kost weg wil, zou Barça bereid kunnen zijn om mee te werken: de transfersom voor de zesvoudig Ballon d'Or-winnaar kan in dat geval opnieuw geïnvesteerd worden in spelers die het nieuwe FC Barcelona moeten dragen.

Met name de Spaanse sportmedia hebben de voorbije jaren vaker gespeculeerd over onvrede en mogelijke vertrekwensen bij Messi. Het Manchester City van Pep Guardiola is al vaker aangeduid als potentiële bestemming. Guardiola had Messi tussen 2008 en 2012 al onder zijn hoede bij Barça.