PSV slaat voor het eerst toe: 'Ook interesse van Hertha en een club uit Spanje'

PSV slaat voor het eerst toe: 'Ook interesse van Hertha en een club uit Spanje'

25-08-2020 12:18 Laatste update: 12:26
68

PSV heeft met Yvon Mvogo zijn eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen vastgelegd: de 26-jarige doelman wordt de komende twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig. De tweevoudig international van Zwitserland zou daarna mogelijk de eerste keeper in Leipzig kunnen worden.

Dat denkt BILD-journalist Stefan Krause, die RB Leipzig op de voet volgt. "Zij geloven dat als Mvogo het goed doet, het voor alle partijen een gunstige uitkomst kan hebben", laat hij weten aan Omroep Brabant. Vlak voordat hij zijn koffers inpakte, verlengde de sluitpost zijn contract bij Die Roten Bullen. "Dat komt vooral omdat Leipzig hem nog steeds als toekomstige eerste keeper ziet."

Wedden

Meer odds

Mvogo kwam in 2017 voor vijf miljoen euro over van BSC Young Boys en speelde sindsdien tweede viool achter Péter Gulácsi. Een definitief vertrek uit Leipzig was geen optie en PSV werd als enige club concreet. "Er was ook wat interesse van Hertha BSC en een club uit Spanje, maar voor Mvogo zelf is het te hopen dat hij nu meer gaat spelen dan de afgelopen drie jaar", aldus Krause.

De Leipzig-watcher vindt Mvogo een redelijk complete keeper, die bovendien in de offensieve speelstijl van PSV-trainer Roger Schmidt past. "Hij denkt heel aanvallend. Hij staat vrij hoog en probeert de lange bal van de tegenstander snel te onderscheppen. En dat lukt vaak ook. Hij is sterk en heeft goede reflexen, maar zijn positionering in de zestien is niet meer dan gemiddeld", plaatst hij echter een kanttekening.