Done deal: Heerenveen neemt voor miljoenenbedrag afscheid van Ejuke

Done deal: Heerenveen neemt voor miljoenenbedrag afscheid van Ejuke

28-08-2020 18:36 Laatste update: 18:53
86

Chidera Ejuke is vertrokken bij sc Heerenveen. De Nigeriaanse vleugelaanvaller maakt voor een miljoenenbedrag de overstap naar het Russische CSKA Moskou. Ejuke tekent een contract voor vier seizoenen in Rusland.

Heerenveen heeft slechts één seizoen van Ejuke kunnen genieten, maar krijgt daar wel een forse transfersom voor terug. De club betaalde een jaar geleden twee miljoen euro voor hem aan Valerenga IF en krijgt nu naar verluidt twaalf miljoen euro. Daarmee is hij na Afonso Alves (17 miljoen euro) en Miralem Sulejmani (16,25 miljoen euro) de duurste speler uit de clubgeschiedenis. Ejuke had in Friesland nog een contract tot 2023.

Wedden

Meer odds

Ejuke ontwikkelde zich het afgelopen seizoen tot een van de smaakmakers van Heerenveen. Hij maakte negen goals en leverde vier assists en daarmee vestigde hij de belangstelling van meerdere clubs uit het buitenland op zich. Ook Olympique Marseille had interesse.

Mooie dingen laten zien
Tijdens de presentatie van Ejuke gaf technisch manager Gerry Hamstra aan dat Heerenveen een speler had gehaald 'waarvoor de mensen naar het stadion komen'. "Ik denk dat je wel kunt zeggen dat hij dat heeft aangetoond", reageert hij nu op de clubwebsite. "Met zijn snelheid, dribbels, constante dreiging en scorend vermogen heeft hij onze supporters mooie dingen laten zien."

De clubtopscorer van Heerenveen was een belangrijke speler in het elftal van trainer Johnny Jansen. "Chidera heeft aan al onze verwachtingen voldaan", vervolgt Hamstra. "Hij heeft zich bij ons verder kunnen ontwikkelen en is nog beter geworden. Zijn transfer naar CSKA Moskou zegt daarin alles. We bedanken Chidera en wensen hem heel veel succes in zijn verdere loopbaan."

Ejuke kwam uiteindelijk in 25 officiële wedstrijden van Heerenveen in actie.