Chelsea gaat als de bliksem en presenteert volgende topversterking

Chelsea gaat als de bliksem en presenteert volgende topversterking

26-08-2020 18:04 Laatste update: 18:23
43

De metamorfose van Chelsea krijgt steeds meer vorm. De club heeft ook de komst van Ben Chilwell bekendgemaakt. De linksback komt over van Leicester City en tekent voor vijf jaar.

Voor de 23-jarige Chilwell wordt een flink bedrag betaald door Chelsea. De clubs doen geen mededelingen over de transfersom, maar volgens Engelse media kost hij 55 miljoen euro. Chilwell is na Timo Werner en Hakim Ziyech de volgende topversterking van Chelsea. Het is de bedoeling dat Kai Havertz en Thiago Silva zich snel bij het gezelschap zullen voegen.

Chelsea was de afgelopen maanden druk in de weer met de komst van een linksback. Meerdere namen werden genoemd, maar al snel bleek dat Chilwell met stip op één stond. Nicolás Tagliafico (Ajax) gold als alternatief. De kans bestaat echter dat de Argentijn alsnog een transfer naar Engeland gaat maken, want Leicester zou in hem juist de vervanger van Chilwell zien.

Nu Chilwell binnen is, heeft Chelsea wederom een belangrijke positie voor aankomend seizoen ingevuld. Mogelijk komt er ook nog een nieuwe keeper: doelman Kepa Arrizabalaga, de duurste keeper aller tijden, is niet meer zeker van zijn plaats.