'Zolang er geen definitief nee is van Ajax, blijven de lijnen met FC Twente open'

'Zolang er geen definitief nee is van Ajax, blijven de lijnen met FC Twente open'

25-08-2020 13:44
46

FC Twente heeft de hoop op Jurgen Ekkelenkamp nog niet opgegeven. De Tukkers zoeken naarstig naar een aanvallende middenvelder, maar Ajax wil de twintigjarige jeugdinternational voorlopig binnenboord houden: mocht Donny van de Beek deze zomer nog vertrekken, dan is Ekkelenkamp één van zijn beoogde opvolgers.

De felbegeerde Van de Beek is vooralsnog echter nog steeds speler van Ajax, waardoor FC Twente nog altijd mag hopen op Ekkelenkamp. De transfermarkt is nog tot begin oktober open en FC Twente-directeur Jan Streuer zal tot die tijd af moeten wachten wat er bij Ajax gebeurt. 'Streuer heeft nog geen deadline in het hoofd en is vooralsnog aangewezen op de signalen die hij vanuit Amsterdam krijgt. Zolang er geen definitief nee is, blijven de lijnen open', schrijft TC/Tubantia.

Ajax wacht sowieso tot de laatste weken van de transfermarkt totdat het bepaalt welke spelers uitgeleend mogen worden. Ekkelenkamp geldt als droomversterking van FC Twente, dat dus niet direct door kan pakken. "Je moet wachten, maar je kunt ook weer niet te lang wachten", aldus Streuer. "Het liefst heb je zo snel mogelijk de selectie voor elkaar, maar aan de andere kant wil je ook de beste spelers binnenhalen die we kunnen krijgen."

FC Twente haalde met Kik Pierie en Danilo Pereira al twee Ajacieden op huurbasis binnen. Ook Gijs Smal, Lazaros Lamprou, Tyronne Ebuehi, Alexander Jeremejeff, Nathangelo Markelo en Vaclav Cerny kwamen de Enschedese gelederen versterken.