PSG krijgt het druk in september, maar kan langer herstellen van verloren finale

PSG krijgt het druk in september, maar kan langer herstellen van verloren finale

25-08-2020 13:59
9

De eerste competitiewedstrijd van Paris Saint-Germain in het seizoen 2020/2021 is met twee weken opgeschoven. De verliezend Champions League-finalist zou aanvankelijk zes dagen na de eindstrijd in Lissabon al aan het nieuwe Ligue 1-seizoen beginnen.

De wedstrijd tegen het gepromoveerde RC Lens is echter verplaatst van zaterdag 29 augustus naar donderdag 10 september, heeft de Franse voetbalbond laten weten. PSG had dit verzoek ingediend, Lens en zendgemachtigde Canal+ zijn akkoord gegaan met het uitstellen van de wedstrijd.

Het treffen wordt nu over de interlandperiode van september heen getild, zodat PSG meer tijd heeft om te herstellen van zijn Champions League-campagne. De regerend Ligue 1-kampioen zal nu wel vier competitieduels moeten spelen tussen 10 en 20 september. Olympique Lyon deed ook nog mee aan de Final 8 van de Champions League, maar komt vooralsnog wél eind augustus in actie: de club van Memphis Depay en Kenny Tete opent het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Dijon.

Het nieuwe Ligue 1-seizoen begon afgelopen weekend, toen PSG nog bezig was aan zijn laatste wedstrijd van 2019/2020. De vorige jaargang werd na 28 speelrondes beëindigd vanwege de uitbraak van het coronavirus.