VVV-Venlo slaat belangrijke slag en haalt verloren zoon terug

VVV-Venlo slaat belangrijke slag en haalt verloren zoon terug

25-08-2020 17:23
40

Vito van Crooij verlaat PEC Zwolle en keert terug op het oude nest: de vleugelspeler tekent een contract bij VVV-Venlo. Van Crooij had bij PEC nog een contract voor twee seizoenen.

Het vertrek van Van Crooij zat er al aan te komen. Nu is het officieel. "Vito kende een goed eerste seizoen in Zwolle. Hij kroonde zich tot clubtopscorer en er ging altijd veel dreiging van zijn acties uit. De afgelopen jaargang was vanaf het eerste moment wat ongelukkig. Vito kwakkelde met blessures en wist zijn vorm niet te herpakken", zegt technisch manager Mike Willems van PEC.

"De interesse van VVV-Venlo was er al geruime tijd en ik ben dan ook content dat we nu tot overeenstemming zijn gekomen. Namens de club wil ik Vito bedanken voor de afgelopen twee jaar en wens ik hem succes met het verdere verloop van zijn carrière", zegt Willems.

Van Crooij reageert dolgelukkig op de clubsite van VVV. "Ik vind het fantastisch dat ik weer terug ben, daar waar het allemaal voor mij begonnen is. De stap naar Zwolle was voor mij destijds een goede keuze, maar de terugkeer naar Venlo is nu een hele bewuste."

Het doel van Van Crooij is duidelijk: spelen en belangrijk worden. "Toen VVV-Venlo me benaderde, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Uiteraard heb ik veel contact gehad met de jongens die er enkele seizoenen geleden ook al zaten én met m'n broer Delano. Ik heb enorm veel zin om weer in De Koel aan de slag te gaan!"