Vijf conclusies: Advocaat boos tijdens eerste helft, Feyenoord blijft wisselvallig

25-08-2020 17:52 Laatste update: 17:58
114

Feyenoord heeft dinsdagmiddag in een matig oefenwedstrijd gelijk gespeeld tegen Arminia Bielefeld: 0-0. De Duitsers, die vanaf dit seizoen weer in de Bundesliga actief zijn, waren vooral in de eerste helft beter dan de ploeg van trainer Dick Advocaat. VoetbalPrimeur trekt vijf conclusies na afloop van een voor Feyenoord teleurstellend duel.

Senesi keert weer terug in de defensie
In de opstelling die voorafgaand aan het vriendschappelijke duel werd gecommuniceerd viel op dat Marcos Senesi weer naast Éric Botteghin in het hart van de defensie stond geposteerd. De Argentijn, die naar verluidt in de belangstelling staat van diverse clubs uit het buitenland, miste het minitoernooi dat Feyenoord in Duisburg speelde. Nu was hij er weer bij en zorgde hij er met zijn Braziliaanse kompaan voor dat Bielefeld in de eerste helft niet tot scoren kwam. Na de rust nam Wouter Burger zijn rol over, die als 'gelegenheidsstopper' wederom degelijk speelde.

Eerste helft om snel te vergeten
Nee, de eerste vijfenveertig minuten in de Kufsteiner Arena waren niet van een bijzonder hoog niveau. Arminia Bielefeld had het hoogste woord en dat irriteerde Feyenoord-trainer Dick Advocaat hoorbaar. Hij coachte, schold en gebaarde als vanouds, maar kon niet voorkomen dat de Rotterdammers pas in de laatste tien minuten van de eerste helft wat langer in balbezit kwamen. Kansen leverde dat niet op. In de tweede helft ging het met een aantal nieuwelingen aan Rotterdamse zijde wat makkelijker, maar ook daar zal De Kleine Generaal niet tevreden over zijn.

Belangrijke keuze voor Advocaat
In de Cup of Traditions, waarin Feyenoord van Borussia Dortmund en MSV Duisburg won, stond Nicolai Jörgensen twee keer in de punt van de Rotterdamse aanval en maakte hij een goede indruk. Tegen Bielefeld kreeg Jörgensen weer de voorkeur vanaf het begin en dat ging hem deze keer iets minder goed af. Robert Bozeník, zijn Slowaakse concurrent die eerder in de voorbereiding ook al prima dingen liet zien, mocht het vervolgens een half uur proberen en deed het iets beter. De strijd om de spitspositie is nog lang niet beslist.

Linssen gedreven, Diemers onzichtbaar
Waar Christian Conteh nog steeds ontbreekt bij de Stadionclub met een lichte blessure, mochten Mark Diemers en Bryan Linssen wel weer laten zien waarom ze door Feyenoord zijn gehaald. Linssen deed dat ten dele: de Limburger was actief en gedreven om invloed uit te oefenen op de wedstrijd. Dat dat niet altijd lukte had meer te maken met het matige aanvalsspel van Feyenoord dan met de inzet van Linssen, wiens treffer na rust wegens buitenspel afgekeurd werd. Diemers was vrijwel onzichtbaar en kon zijn goede prestaties in de Traditions Cup van vorige week geen vervolg geven.

Onduidelijkheid over de staat van Feyenoord
Na de 3-1 zege op Borussia Dortmund was er sprake van een hosannastemming rondom de club van Zuid, maar wat nu te denken van een doelpuntloos gelijkspel tegen Arminia Bielefeld? In de eerste helft stond een groot deel van de beoogde basis in het veld en juist zij konden weinig potten breken. Het is dus onduidelijk of de overwinning op BVB een incident was of dat de matige vertoning tegen de Bundesliga-promovendus niet te serieus genomen moet worden. Meer zal duidelijk worden wanneer Feyenoord vrijdag tegen Hamburger SV gaat oefenen.