Update: 'Maguire komt goed weg met voorwaardelijke celstraf van twee jaar'

Update: 'Maguire komt goed weg met voorwaardelijke celstraf van twee jaar'

25-08-2020 18:33 Laatste update: 26-08-2020 12:42
112

Harry Maguire is schuldig bevonden aan zware mishandeling, verzet tegen arrestatie, poging tot omkoping en belediging van autoriteiten. Dat heeft de Griekse rechter dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Maguire kwam vorige week negatief in het nieuws omdat hij tijdens een vakantie op het Griekse eiland Mykonos betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij. De aanvoerder van Manchester United heeft twee dagen in een cel gezeten, maar vloog afgelopen weekend al terug naar Engeland. 

Maguire ontkende alle aanklachten, maar is schuldig bevonden, zo melden Engelse media. Hij werd onder meer beschuldigd van het omkopen van agenten. "Weet je wie ik ben? Ik ben erg rijk, ik kan je geld geven", zou de verdediger hebben gezegd. Dat werd door de Griekse autoriteiten niet geaccepteerd. Verder is Maguire schuldig bevonden aan zware mishandeling en verzet tegen arrestatie.

Manchester United zal vermoedelijk snel met een statement komen naar aanleiding van het nieuws rond de aanvoerder, die dinsdag door de Engelse bondscoach Gareth Southgate werd gesteund.

Update: Diverse Engelse media melden dat Maguire een straf van 21 maanden en tien dagen in de gevangenis heeft gekregen. Die hoeft de Engelse verdediger niet uit te zitten, omdat het zijn eerste vergrijp is. De United-aanvoerder komt dus goed weg en kan zich 'gewoon' bij zijn club melden.