Geweldig nieuws voor Neres: 'Het staat wel in de planning om dat te doen'

Geweldig nieuws voor Neres: 'Het staat wel in de planning om dat te doen'

25-08-2020 19:21
29

David Neres gaat dinsdagavond voor het eerst sinds lange tijd weer speelminuten maken voor Ajax. De Braziliaan viel in de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea van vorig seizoen uit met een knieblessure, maar mag nu eindelijk weer genieten van speeltijd.

In de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC zal de vleugelaanvaller speeltijd krijgen. "Hij kan een paar minuten meedoen, maar dat is voor hem wel echt een bevrijding", zegt trainer Erik ten Hag voor de camera van Ziggo Sport. "Als je zo lang hebt moeten wachten.. We gunnen het hem zo erg. Hij zou het erg fijn vinden om even op het veld te staan en het staat wel in de planning om dat te doen."

Wie niet gaan spelen voor Ajax zijn Quincy Promes en Ryan Gravenberch. Beide spelers hebben wat klachten, waarbij laatstgenoemde spoedig weer zijn opwachting zal maken. "Hij heeft wat klachten en ik vermoed dat hij morgen weer bij de training aansluit. Maar in deze fase van de voorbereiding gaan we geen risico met hem nemen. Exact hetzelfde geldt voor Quincy Promes."