Oefenzege van Ajax op Hertha: Neres viert terugkeer, Blind valt uit met klachten

Oefenzege van Ajax op Hertha: Neres viert terugkeer, Blind valt uit met klachten

Gepubliceerd: dinsdag 25 augustus 2020 om 20:50di 25-08-2020 om 20:50

Ajax heeft het vriendschappelijke onderonsje met Hertha BSC winnend afgesloten: 1-0. Voor zesduizend fans in de Johan Cruijff Arena maakte David Neres na lange tijd zijn rentree en werd Daley Blind uit voorzorg gewisseld, nadat hij uit het niets op de grond ging zitten.

Ajax begon fris en fruitig aan de wedstrijd en speelde op eenzelfde manier als de vorige oefenwedstrijden: met veel overtuiging, durf en lef. Na twaalf minuten kon Alexander Schwolow, doelman van Hertha en voormalig Ajax-doelwit, al vissen. Een vrije trap van Zakaria Labyad werd onderweg aangeraakt, waardoor de Berlijnse goalie kansloos was.

Even later liet de Marokkaanse middenvelder annex aanvaller een grote kans op de 2-0 liggen. Na dat moment ging de Amsterdamse storm een beetje liggen en kwam Hertha beter in de wedstrijd. Daardoor kon de Ajax-defensie zich onderscheiden en met name Perr Schuurs deed dat. De Limburger speelde oersterk en greep een aantal keer goed in.

Na rust waren het weer de Ajacieden die goed begonnen, maar ditmaal niet wisten te scoren. Édson Álvarez dacht dat even, maar zijn kopgoal werd wegens buitenspel afgekeurd. Labyad had even daarvoor absoluut moeten scoren nadat Antony de paal raakte, maar voor een vrijwel leeg doel schoot de nummer negen van Ajax over.

In de slotfase gingen de handen van het publiek op elkaar voor David Neres, die na maanden blessureleed eindelijk weer eens minuten mocht maken voor Ajax. Een kwartier voor tijd verving hij landgenoot Antony, maar in de minuten die hem gegund waren kon hij geen verandering meer aanbrengen in de score. Er vond ook een vervelend incident plaats: Daley Blind ging uit het niets naar de grond, wees op zijn borst en liet zich vervangen. Het is nog onduidelijk wat er aan de hand was.

Er werd in ieder geval niet meer gescoord voor de fans in de Johan Cruijff Arena, die na het vertrek van Blind stil en duidelijk geschrokken waren. Zaterdag oefent Ajax weer: dan is Eintracht Frankfurt de tegenstander.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws