'Bartomeu ontkent dat hij opstapt als voorzitter van FC Barcelona'

'Bartomeu ontkent dat hij opstapt als voorzitter van FC Barcelona'

25-08-2020 23:33
57

Josep Maria Bartomeu heeft géén ontslag genomen als voorzitter van FC Barcelona. Dat heeft hij verteld aan SPORT. Het gerucht ging dat Bartomeu op zou zijn gestapt. 

Het gerucht verspreidde zich als een lopend vuurtje, maar wordt door Bartomeu ontkend. De druk staat er na de uitschakeling in de Champions League vol op bij Bartomeu, die al maanden op de schopstoel zit. Supporters van Barcelona zien hem liever vandaag dan morgen vertrekken. Zij zijn dinsdag massaal naar Camp Nou gekomen om dat te eisen.

Het lijkt er sterk op dat Messi nu echt zal vertrekken bij Barcelona, maar er gaan ook verhalen dat er een politiek spel gespeeld wordt. Er wordt gesuggereerd dat Messi bewust een vertrekwens heeft ingediend met als doel om maximale druk te veroorzaken op de club, waardoor de achterban zich tegen Bartomeu keert, zijn positie onhoudbaar wordt en hij opstapt. Daardoor kan Messi bij de club blijven. Het is geen geheim dat Messi en Bartomeu het niet met elkaar kunnen vinden.

Er vindt dinsdagavond een spoedvergadering plaats in het stadion van Barcelona. Aanleiding is de vertrekwens van Messi. De club wil dat hij blijft, maar de Argentijn lijkt het zeker te weten.